Hoppa till innehåll
Hyvel-Bengt och Jonny-Dyckert på scen med Bohuslän Big Band.

Vår underbara värld

Häng med på en musikalisk äventyrsresa för hela familjen med Hyvel-Bengt, Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band!

Alla spelningar

  • 16 jun 13.00Stadsparken, VarbergLäs mer

Genom ett kunskapsfyrverkeri med roliga låtar och sketcher får du lära dig mer om jordens bästa underverk, coola uppfinningar och spännande äventyr. Skratta och fatta!

Lyssna till låtar om kvinnor och män som fått snilleblixtar och skapat fiffiga saker som ingen tänkt på förut. Som New Yorkaren Mary Anderson som uppfann vindrutetorkaren och Alfred Nobel och hans bror och deras panguppfinning dynamiten. Du får också lära känna våghalsiga äventyrare som Sally Bauer som simmade över Engelska kanalen, piraten Anne Bonny och norska upptäckaren Thor Heyerdahl som seglade över Stilla havet på en flotte. Du får till och med besöka kinesiska muren och andra häftiga underverk!

“Vår underbara värld” är en humoristisk och svängig föreställning som spelats sedan 2016 och är en populär skol- och familjeföreställning, musiken från föreställningen gavs också ut på skiva hösten 2022. Henrik Wallgren och Per Umaerus har skrivit text och musik och spelar karaktärerna Hyvel-Bengt & Jonny Dyckert. Föreställningen är en del av Bohuslän Big Bands uppdrag att spela för barn och unga och uppskattas av alla åldrar.

Bilder från föreställningen

Lyssna på musiken