Hoppa till innehåll

En del av Vara Konserthus

Bohuslän Big Band har sedan 2004 sin hemmascen i Vara och är en viktig del av konserthusets verksamhet.

Vara Konserthus fasad i kvällsljus.

Huvudman för Bohuslän Big Band

Västkust mötte landsbygd och ljuv musik uppstod när Bohuslän Big Band blev en del av Vara Konserthus verksamhet 2004. Detta har gjort att storbandet fått en hemmascen i Vara och tillgång till resurser som gör det enklare att nå ut och uppfylla vårt uppdrag

Bohuslän Big Band har varit en del av Vara Konserthus verksamhet sedan årsskiftet 2003/2004. Som huvudman för storbandet ska Vara Konserthus både värna om storbandsmusiken och driva dess utveckling framåt. Storbandet ingår i konserthusets organisation och delar resurser inom bland annat produktion, marknad och ekonomi/HR.

Hemmascen i Vara

Bohuslän Big Band har haft sin hemmascen i Vara de senaste 20 åren. Storbandet har stått på konserthusets scener närmare 100 gånger under dessa år och är en självklar och viktig del av programmet på Vara Konserthus. Genom åren har storbandet bland annat gästat konserthuset med internationella jazzstjärnor som Gregory Porter, Danilo Pérez och Maria Schneider och folkkära artister som Sarah Dawn Finer, Björn Skifs och Tommy Körberg. Bandet har också spelat barn- och skolföreställningar som Jazzparaden och Vår underbara värld samt Emil, Pippi, Karlsson & Co tillsammans med Georg Riedel.

För nya generationer av musiker

2013 startades ungdomsstorbandet Next Generation Big Band av Vara Konserthus och Bohuslän Big Band. Ungdomsstorbandet är en viktig del i det gemensamma uppdraget att trygga återväxten av jazzmusiker.

Om Vara Konserthus

Vara Konserthus invigdes 2003 och är ett kommunägt aktiebolag med uppdrag från Västra Götalandsregionen. Varje år presenteras nästan 200 konserter och föreställningar på konserthusets scener – allt från klassisk musik, teater och modern dans till standup, nycirkus, pop och rock. 

Konserthuset har i uppdrag från Vara kommun och Västra Götalandsregionen att erbjuda scenkonst inom flera genrer till en stor del av Västra Götalands invånare. Särskilt fokus ligger på musik, dans och kultur för barn och unga. 

Mer om konserthuset