Hoppa till innehåll
Sångerskan Isabella Lundgren klädd i mörk polotröja.

The Great American Songbook

Isabella Lundgren, Christer Nerfont, Bohuslän Big Band och Wermland Operas orkester bjuder in till en konsert med låtar av storheter som Ella Fitzgerald, Judy Garland och Frank Sinatra.

Dela:

Alla spelningar

Två av Sveriges bästa sångare i sin genre, jazzsångerskan Isabella Lundgren och musikalartisten Christer Nerfont, tar sig an härliga örhängen ur The Great American Songbook. Vi kommer få höra låtar som sjungits av storheter som Ella Fitzgerald, Judy Garland och Frank Sinatra.

Solisterna sjunger till Wermland Operas orkester som kvällen till ära samarbetar med ett av Sveriges mest välrenommerade storband; Bohuslän Big Band, vilka har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av självaste Quincy Jones. Kvällens dirigent är den mångsidige musikern Calle Rasmusson.

Den amerikanska sångboken

Den amerikanska sångboken är en samling kompositioner från en svunnen tid. Musiken är ett sprakande mångkulturellt fyrverkeri som hämtat influenser från hela världen, precis som den amerikanska kulturen i stort. Djupast vilar den i den afro-amerikanska jazzen och bluesen samt de storslagna berättelserna från Broadway och Hollywood.

Det är sånger om hjärtesorg och förälskelse, om krig och frihet, om liv och död, om längtan och stagnation. Men framför allt är det sånger fyllda av livsmod, humor och glädje – musiken och texten glimrar, som att den är skapt för att fylla lyssnaren med kraft och kärlek att dansa sig genom livet.