Hoppa till innehåll
Sångaren Niklas Gabrielsson Lind sitter i en soffa.

Frankly! A Tribute to Sinatra

Bohuslän Big Band hyllar Frank Sinatra i konserten "Frankly! – A Tribute to Sinatra". Niklas Gabrielsson Lind står för sången i äkta Sinatra-stil.

Dela:

Alla spelningar

I konserten Frankly! – A Tribute to Sinatra hyllar Bohuslän Big Band en av de främsta artisterna genom tiderna – Francis Albert ”Frank” Sinatra. För sången står Niklas Gabrielsson Lind, vars röst är så lik Franks att till och med den mest hängivna Sinatrafantasten ibland misstar sig.

Musiken framförs i sann Sinatra-stil och med originalarrangemang av storheter som Nelson Riddle, Quincy Jones, Billy May och Neal Hefti. Vackert, svängigt och tidlöst!

Frank Sinatra – en musikalisk ikon

Med sin karaktäristiska barytonstämma och sin eleganta uppsyn blev Sinatra till en tonårsidol under krigsåren. Karriären växte under de följande decennierna och som skivartist hade han sina största framgångar under femtiotalet med många oförglömliga hits: I’ve got the world on a string och I get a kick out of you.

Under 60-talet grundade han sitt eget skivbolag och nådde i samband med det sin absoluta höjdpunkt med sången Strangers in the night som blev en världshit och idag räknas som en av de starkaste inspelningar som någonsin gjorts.

Sinatra hade även en framgångsrik parallell karriär som skådespelare vilken bland annat resulterade i att han belönades med en Oscar-statyett för bästa manliga huvudroll i The Man with the Golden Arm. Han räknas som en av de största ikonerna under hela nittonhundratalet.