Up & Coming

Unga jazztalanger SPELAR MED bohuslän Big Band!

 

Det har återigen blivit dags för succéproduktionen Up & Coming, där utvalda unga jazzmusiker bjuds in för att spela med Bohuslän Big Band. Hör morgondagens jazzstjärnor framföra egenvalda låtar tillsammans med Bohuslän Big Band!

17 januari: Nefertiti Jazzklubb | 18 januari: Vara Konserthus

Medverkande:

Selma Pinton – sång

Selma Pinton, född och uppvuxen i Stockholm, har studerat musik på såväl Södra Latins Gymnasium som Skurups Folkhögskolas jazzlinje. Just nu går hon jazzmusikerlinjen på Musikhögskolan i Stockholm och har de senaste åren drivit och spelat i flertalet olika projekt och konstellationer. I februari 2018 släppte hon tillsammans med sin kvartett, Selma Pinton Quartet, en första EP i eget namn – ”A Lifetime”, på vilken de spelar musik komponerad av Selma. Selma brinner för vokal jazzmusik i alla dess former och hennes influenser i musikskapandet kommer både från då- och nutida jazz såväl som pop.”


Ella Wennerberg – trombon

Ella Wennerberg är utbildad jazztrombonist på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Högskola för Scen och Musik i Göteborg. Hon är verksam i det politiska reggaebandet Partiet, folkmusikbandet Spöket i Köket, dansbandet Arvingarna, och storbandet Göteborg Jazz Orchestra. Under 2016-2017 var hon produktionsanställd på GöteborgsOperan som musiker och artist under uppsättningen av musikalen Hair.


John Nilsson – saxofon

Saxofonisten John Nilsson är uppvuxen i Göteborg och har en kärlek för traditionell jazz och Be-bop. Han har under de senaste åren varit aktiv som frilansande musiker och spelat in en debutskiva med sitt band “Framtidsbandet” som ska släppas i vår.


Terese Lien Evenstad – fiol

Terese Lien Evenstad är den första jazzviolinisten som examinerats vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon nominerades till P2 Jazzkatten “Årets nykomling” 2018 och har tilldelats Louis Armstrongstipendiet från Föreningen Klassisk Jazz. Hon har sina rötter i den traditionella jazzen men rör sig fritt mellan genrer och gillar att experimentera. Idag har hon gett ut två album och är bandledare för tre grupper, komponerar musik och undervisar i jazz och improvisation för stråkmusiker.


Viktor Reuter – bas

Viktor har studerat kontrabas på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Kunstuniversität i Graz, Österrike. Med Göteborg som bas håller han nu på att etablera sig som en bred frilansmusiker som syns i de mest skiftande musikaliska sammanhang. 


William Soovik – trummor

William Soovik är en trumslagare, kompositör och bandledare uppvuxen i Mölndal strax utanför Göteborg. Efter många år på olika musikutbildningar tog han examen från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg i maj 2015. William spelar och turnérar till vardags med ett tiotal olika band och har spelat allt från frijazz på sportbar i Slovenien till Noise-rock i Marockanska ruiner. Vidare så leder han sin egen grupp William Soovik Grand Finale, som släppte sitt debutalbum i Juni 2018.

Information om produktionen

Vill du veta mer om denna produktion?

Vänligen kontakta oss för mer information, pris, teknisk rider, stage plot osv.

Linda Gustafsson-Hedborg

Linda Gustafsson-Hedborg

Producent - Bohuslän Big Band

072-582 01 34  linda@bohuslanbigband.com

Pressbilder och marknadsmaterial