OM BOHUSLÄN BIG BAND

Vi räds inget i musikens värld

Bohuslän Big Band är det kreativa storbandet som inte räds för någonting i musikens värld. Med en väl avvägd balans mellan tradition och nytänkande strävar vi hela tiden efter att ligga i framkant. Efter många aktiva år har vi lyckats bygga upp ett fantastiskt renommé världen över. Genom åren har det blivit en rad samarbeten med flera stora namn, bland annat Gregory Porter, Carla Bley, Joe Lovano, Vince Mendoza, Maria Schneider, Nils Landgren och många fler. Vi har även nominerats till en Grammis tillsammans med Ale Möller för albumet Pegasus. Under 2017 nominerades vi också i kategorin “Årets grupp” på P2:s årliga gala Jazzkatten.

“A World Class Jazz Orchestra”

A World Class Jazz Orchestra är ett uttryck som ofta hörs från musiker, solister, kompositörer och dirigenter som gästat Bohuslän Big Band genom åren. Vi tackar ödmjukast för berömmet men slår oss inte till ro utan detta ger oss bränsle till att fortsätta utforska musiken och vår ensembleform där vi värnar om traditioner samtidigt som vi tänjer på de kreativa gränserna.

Samarbeten som tänjer på gränserna

Vi är inte rädda för att ge oss in i spektakulära produktioner och har en och annan gång tänjt på gränserna för vad som är möjligt att rymma i ett storband – resultaten har lett till en musikaliskt häftig mix som gör att ingen lämnas oberörd. Under det senaste året har vi rört oss mellan att ha spelat kompositioner och klanger av Maria Schneider, ett av de största namnen inom modern storbandsjazz, till att vår blåssektion medverkat i den kritikerrosade föreställningen That´s life med Jill Johnson – bara för att nämna något.

MUSIKER

Lennart Grahn

Lennart Grahn

Trumpet

Samuel Olsson

Samuel Olsson

Trumpet

Jan Eliasson

Jan Eliasson

Trumpet

Niclas Rydh

Niclas Rydh

Trombon

Christer Olofsson

Christer Olofsson

Trombon

Hanne Småvik

Hanne Småvik

Trombon

Joakim Rolandson

Joakim Rolandson

Saxofon & Träblås

Martin Svanström

Martin Svanström

Saxofon & Träblås

Mikael Karlsson

Mikael Karlsson

Saxofon & Träblås

Alberto Pinton

Alberto Pinton

Saxofon & Träblås

Yasuhito Mori

Yasuhito Mori

Rytmsektion

Göran Kroon

Göran Kroon

Rytmsektion

Ingrid Utne

Bastrombon

PRODUKTION

Eric Brandström-Arellano

Eric Brandström-Arellano

Orkesterchef

031-85 04 55
 eric@bohuslanbigband.com

Ralph Soovik

Ralph Soovik

Producent - barn & unga

031-85 04 54
 ralph@bohuslanbigband.com

Linda Gustafsson-Hedborg

Linda Gustafsson-Hedborg

Producent

072-582 01 34
 linda@bohuslanbigband.com

BARN OCH UNGA

Vi har en mycket gedigen och populär verksamhet för våra barn och unga, vilket bland annat omfattar samarbete med Mölndals Kulturskola. Varje år ges ett 30-tal föreställningar som riktar sig till barn och unga runt om i Västra Götalandsregionen. Det senaste året har vi deltagit i dansföreställningen Antarktis, som visats för ungdomar i hela Västra Götalandsregionen, i samarbete med Regionteater Väst. Vi har också genomfört skolföreställningar med Jazzparaden –  en underhållande show där barnen får sjunga med och dansa till låtar som de känner igen, men som framförs på ett helt annat sätt än vad de är vana vid.

Next Generation Big Band

Vi driver även ungdomsstorbandet, Next Generation Big Band där ungdomar från hela Västra Götalandsregionen möts och spelar i storband tillsammans, samtidigt som de med hjälp av instruktörer från Bohuslän Big Band får möjlighet att utvecklas i sitt musicerande. Läs mer om bandet hos Vara Konserthus eller följ Next Generation Big Band på Facebook.

This Christmas

Bohuslän Big Band på Fasching tillsammans med Viktoria Tolstoy och Samuel Ljungblahd i This Christmas – 2016

Brinner upp i natten

Den vokala powertrion Solala mötte Bohuslän Big Band i konsertföreställningen Brinner upp i natten baserad på Håkan Hellströms musik – 2018

Maria Schneider

Maria Schneider med Bohuslän Big Band – 2018

That´s Life

Blåssektionen i That´s life med Jill Johnson på The Theatre – 2017
Bild: Jonas Lindstedt 

”The Bohuslän Big Band is a world class jazz orchestra, in the true sense of the word and they stand out from the crowd”

QUINCY JONES
5 aug 2012, Ystad Sweden Jazz Festival

”Musikerna i det här bandet spelar sanningen, varenda en av dem! Och det är stort!”

BENGT-ARNE WALLIN
15 mars 2009, Kulturum i Partille

EN DEL AV VARA KONSERTHUS

Bohuslän Big Band är ett helprofessionellt storband som sedan 2004 är knutet till, och en viktig del av, Vara Konserthus verksamhet.

MED STÖD AV VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Bohuslän Big Band finansieras av Västra Götalandsregionen och uppdraget består i att utveckla och sprida storbandsmusiken till regionens invånare, samt även nationellt och internationellt.