Bara Vanligt Vatten

Barnföreställningen Bara Vanligt Vatten behandlar ett av de vanligaste ämnena i naturen och som är så viktigt för allt levande, både människor, djur och växter. Om vi delar in jorden i tio lika stora delar så är sju av dem vatten. Hav, sjöar, floder, bäckar och pölar – så vanligt att vi ibland glömmer bort hur viktigt och värdefullt vattnet är!

I slutet av februari startar Bohuslän Big Band tillsammans med Jönköpings Kulturskola upp Bara Vanligt Vatten – ett Skapande skola-projekt och en idé av Per-Åke Wennerberg som också skrivit sångerna och berättelsen i föreställningen. Bohuslän Big Band har tidigare samarbetat med Per-Åke Wennerberg i föreställningen Do Re Mi Safari som efter turné i Västra Götaland och Småland spelades in och blev en hyllad CD-skiva.

Målet med Bara Vanligt Vatten är att nå barn i de lägre åldrarna (försk.-årsk 3) med temat om vatten. Barnen skall med sång, rörelser och berättelse ta del av sju sånger om just vatten. Bohuslän Big Band har skrivit fräscha arrangemang på Per-Åkes sånger som framförs under föreställningen.

I höstas bekantade sig barnen som kommer att gå på föreställningen med sångerna och berättelsen redan i klassrummet tillsammans Per-Åke Wennerberg och pedagogen och flöjtisten Martina Stenman, som också medverkar på föreställningarna i vecka 9.

Barnen kommer alltså väl förberedda till den stora föreställningen tillsammans med en jättekör på ca 200 barn och dansare – alla från kulturskolan i Jönköping. En bonus med föreställningen är att barnen får möta Bohuslän Big Band och alla dess blåsinstrument vilket förhoppningsvis kan stimulera dem till att prova på att spela själva!

Speltillfällen:

27 februari kl 18.30 – familjekonsert i Pingstkyrkan Jönköping

28 februari kl 9.15 och 11.30 – skolkonserter i Pingstkyrkan Jönköping

1 mars kl 9.15 och 11.30 skolkonserter i Pingstkyrkan Jönköping

 

Information om produktionen

Vill du veta mer om denna produktion?

Vänligen kontakta oss för mer information, pris, teknisk rider, stage plot osv.

Ralph Soovik

Ralph Soovik

Producent Barn & Unga

031-85 04 54  ralph@bohuslanbigband.com

Pressbilder och marknadsmaterial