Malin Wättring & Bohuslän Big Band

Malin Wättring & Bohuslän Big Band

18 augusti kl 18.00, Vitabergsparken, Stockholm
Fri entré

Malin Wättrings musik har rötterna i den nordiska jazzen men har inga gränser för var den kan ta vägen. Den är vacker, tidlös och fri från låsta och fasta former. Den traditionella storbandsmusiken utmanas av Wättrings sätt att komponera genom att öppna upp för nya musikaliska möjligheter och ger publiken en helt ny upplevelse.

Malin Wättring och Bohuslän Big Band fattade tycke för varandra genom ett tidigare samarbete, där unga solister fick möjlighet att spela med storbandet under namnet Up & Coming. Uppåtgående är det minsta man kan säga om Malin Wättrings karriär under de senaste åren. Hon var nominerad till Jazzkatten 2016 i kategorin Årets Kompositör: ett av de finare priser man kan få i jazzsverige. Hon blev även nominerad till jazzkatten 2015 i kategorin Året nykomling efter kritikerrosade debutalbumet Glöd. Malin Wättring är en av Sveriges mest lovande saxofonister och kompositörer. Hon har representerat Sverige i Euroradio Jazz Orchestra, spelat med band som Nils Landgrens Jazz Baltica All-Star Big Band och Fire! Orchestra.

Vi kommer att få höra nyskriven musik av Malin Wättring för Bohuslän Big Band och hennes kvartett Malin Wättring kvartett, två redan existerande, starka och samspelta grupper. MW4 jobbar mycket med att kombinera strikt skrivet material med fri intuitiv improvisation vilket är ett koncept som kommer dyka upp även i detta projekt. Det traditionella begreppet ”storbandsmusik” kommer utmanas för att öppna upp för nya musikaliska möjligheter.

Malin Wättring – saxofoner & komposition
Anna Lund – trummor
Donovan Von Martens – kontrabas
Naoko Sakata – piano
+ Bohuslän Big Band

Konserten är en del av Faschings 40-årsjubileum.

Fri entré

Turné

19 aug kl 18:00 Stockholm Vitabergsparken

Dela

BOHUSLÄN BIG BAND I SOCIALA MEDIER

KONTAKT

Telefon
031-85 04 55
076-104 90 28

E-post
eric@bohuslanbigband.com

note

HITTA HIT

Post- & besöksadress
Bohuslän Big Band
Frölundagatan 118B
431 44 Mölndal

 

NYHETSBREV

Prenumerera på Bohuslän Big Bands nyhetsbrev, så får du reda på det senaste om vad vi håller på med eller befinner oss.

Fyll i ditt namn och e-post för att få nästa brev

Namn
E-postadress